ZAVOD ENERGETSKA AGENCIJA ZA SAVINJSKO, ŠALEŠKO IN KOROŠKO

Borzen, slovenski operater na trgu z elektriko, pod blagovno znamko Trajnostna energija, Ministrstvom za infrastrukturo ter Zavod Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško skupaj s Konzorcijem lokalnih energetskih agencij Slovenije (KLEAS) vabijo:

da se udeležite brezplačnih webinarjev na temo "Upravljanje z energijo v javnem sektorju", kjer boste:

  • seznanjeni s smernicami za upravljanje z energijo v javnem sektorju skladno z Uredbo o upravljanju z energijo v javnem sektorju (Uradni list RS, št.52/16);
  • pozornost namenili prepoznavanju in odpravi šibkih točk stavb in sistemov oskrbe z energijo;
  • spoznali potenciale izboljšanja energetske učinkovitosti ter izkoriščanja obnovljivih virov energije.

Predstavili vam bomo izkušnje dosedanjega upravljanja z energijo v javnih stavbah in usmeritve za naprej.

 

Vaša predhodna prijava na enega ali več webinarjev je obvezna TUKAJ.

VEČ: Programi webinarjev

VEČ: Opisi predavateljev

 

 

 

 

 

Projekt ENERGY@SCHOOL, ki ga je KSSENA izvajala v letih 2016-2019, je prejel evropsko nagrado REGIOSTARS!

REGIOSTARS so evropske nagrade podeljene evropskim projektom, ki izkazujejo odličnost in predstavljajo nove pristope v regionalnem razvoju. Nagrada se podeljuje v petih kategorijah. Projekt ENERGY@SCHOOL je nagrado prejel v kategoriji »Opolnomočenje mladih za čezmejno sodelovanje - 30 let Interrega« (Youth empowerment for cooperation across border - 30 years of Interreg) za razvoj sheme za usposabljanje učencev (mlajši in starejši energetski skrbniki), da postanejo odgovorni pri rabi in spremljanju energije na šoli.

SODELUJTE NA ZAKLJUČNEM DOGODKU projekta KeepWarm – Preobrazba daljinskega ogrevanja

Kako do trajnostne oskrbe s toploto za ogrevanje stavb?
Kako do koncepta, s katerim bi izrabili lokalne vire in obstoječo infrastrukturo za doseganje nizkoogljičnosti pri ogrevanju?
Kdo so ključni deležniki in kakšna je njihova aktivna vloga pri razogljičenju ogrevanja z upoštevanjem potenciala DO?

Ob teh vprašanjih se bomo s pregledom nekaterih primerov dobrih praks in z interaktivno diskusijo posvetili dilemam prihodnosti daljinskega ogrevanja v Sloveniji na spletnem seminarju
v sredo, 14.10.2020. med 9. in 12. uro

Vabilo s podrobnejšim programom najdete tukaj.

Povezava do obvezne spletne REGISTRACIJE.

 

Za več informacij o projektu KeepWarm obiščite spletno stran projekta.

VLJUDNO VABLJENI, da se nam pridružite!

 

 

 

Spoštovani,

v okviru projekta ENTRAIN Vam predstavljamo Glasilo št. 2

V  letu 2019 je Zavod Energetska Agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško (KSSENA), poleg drugih projektov, pričela tudi s projektom ENTRAIN, ki je sofinanciran s strani transnacionalnega programa Interreg Srednja Evropa. Glavni cilji projekta so: spodbujanje strukturnega sodelovanja med javnimi organi in ključnimi deležniki, razširitev znanja za sistematično, celostno in učinkovito načrtovanje majhnih sistemov za daljinsko ogrevanje v 5 ciljnih regijah (IT, DE, HR, SL, PL), ki temeljijo na obnovljivih virih toplote. Končni rezultat bo pripomogel k zmanjšanju emisij CO₂ in rabe fosilnih goriv, kar bo pozitivno vplivalo na kakovost lokalnega zraka in socialno-ekonomske koristi za lokalne skupnosti.

Več informacij o projektu ENTRAIN najdete na spletni strani ali na socialnem omrežju Twitter.

 

 

 

Spoštovani,

vljudno vas vabimo k branju  glasila projekta DeCarb

V glasilu najdete informacije o dogodkih in aktivnostih, ki smo jih skupaj s projektnimi partnerji izvedli v preteklih mesecih.

V letu 2018 je Energetska Agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško (KSSENA) pričela z izvajanjem projekta DeCarb (Supporting the clean energy transition of coal-intensive EU regions), ki je usmerjen v podporo premogovno intenzivnim regijam pri izvajanju energetske tranzicije in izboljšanju obstoječih politik na tem področju.

Več o projektu lahko preberete na spletni strani ali na socialnih omrežjih Facebook, Twitter in Linkedin.